12 juni 2018

2bike4alzheimer: inschrijving begonnen!

Ruim 270.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen. Daarom organiseert Alzheimer Nederland op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 voor de zevende keer de unieke fietstocht 2bike4alzheimer. Hiermee wil Alzheimer Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek – want helaas is genezing nog niet mogelijk.

Fiets mee met 2bike4alzheimer voor een toekomst zonder dementie!
Tijdens dit sportieve event fietsen teams van vier tot twaalf personen binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. Alle teams starten en finishen bij de Paasheuvelgroep Huizen. De tocht van in totaal 400 kilometer wordt op de tandem (per duo) of op een andere fiets, in estafettevorm, afgelegd. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft. Door ‘s nachts te fietsen ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De route van de vijf etappes vormen samen een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie.

Fietsend bijdragen aan onderzoek
Met deze unieke estafette fietstocht zamelt Alzheimer Nederland dit jaar geld in voor onderzoek naar ‘Depressie en risico op dementie’. Deze twee factoren lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wat is precíes het verband? In hoeverre verhoogt depressiviteit het risico op dementie? En wanneer is een depressie juist een eerste symptoom van een aanwezige dementie? Met antwoorden op deze vragen kunnen onderzoekers werken aan een betere preventie en tijdige behandeling van de ziekte.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelding: klik hier.

Meer nieuwsberichten