24 maart 2020

Afscheid en aanwinst voor het Kenniscentrum

Op de bestuursvergadering begin maart kregen we gelukkig, nog nét voor de coronacrisis, de kans om Mirjam Knegt te bedanken voor haar inzet voor het Kenniscentrum. Mirjam heeft de afgelopen jaren veel voor het Kenniscentrum betekend. In 2018-2019 heeft zij een tijdlang secretariële werkzaamheden op zich genomen. Hoewel zij zich halverwege 2019 vanwege andere werkzaamheden minder kon inzetten, notuleerde zij nog steeds met verve de vergaderingen van het bestuur en de adviesraad. Mirjam zelf heeft ook nog een aantal woorden ten afscheid geschreven:

Na een aantal jaar met veel plezier voor het Kenniscentrum te hebben gewerkt, heb ik bij de laatste bestuursvergadering afscheid genomen. Met de komst van Natascha zitten mijn werkzaamheden erop en krijgt het KC eindelijk de ondersteuning die zij verdient. Ik ben blij en dankbaar dat ik voor zo’n enthousiaste club bevlogen professionals heb mogen werken en ik heb veel bewondering voor de inzet van iedereen voor onze doelgroep. Naar de vergaderingen van de Adviesraad kon ik echt uitkijken. Het is zo inspirerend te zien en te voelen met hoeveel passie er door jullie gewerkt en gebrainstormd wordt om zo de allerbeste zorg voor de jonge mens met dementie te realiseren. Inmiddels ben ik begonnen aan een nieuwe freelance opdracht voor Studiekeuze123 in Utrecht en werk ik verder thuis met super veel enthousiasme aan de verdere opbouw van Goede Voeding & Zo, mijn praktijk voor voedingsadvies en orthomoleculaire therapie. Langs deze weg allemaal dank voor de fijne samenwerking en wie weet nog eens tot ziens!

Het Kenniscentrum heeft het afgelopen jaar ook extra ondersteuning gekregen van Mariëlle Wolf, directiesecretaresse van Alzheimer Nederland. Wij vinden het heel bijzonder dat zij dit naast haar gebruikelijke werkzaamheden voor ons gedaan heeft. Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar inzet.  

Naast het afscheid van Mirjam hebben wij ook drie nieuwe mensen voor te stellen: Atefrans de Bruin als bestuurslid Deskundigheidsbevordering, Natascha Roest als secretaresse en Marjon Verboom als beleidsmedewerker. Zij stellen zich hieronder aan je voor:

Atefrans: Sinds 1995 werk ik als manager in verschillende sectoren van de gezondheidszorg. Daarvoor was ik promovendus en docent op de universiteit in Maastricht.  In mijn werk als manager heb ik steeds geprobeerd een link te leggen tussen die twee werelden: de praktijk van de gezondheidszorg en de wereld van kennis en onderzoek. De laatste jaren werk ik op De Waalboog in Nijmegen als manager Behandeling en Begeleiding. Hier hebben we behalve drie afdelingen met specialistische doelgroepen (Gerontopsychiatrie, Dementie en zeer ernstig probleemgedrag en Jonge mensen met dementie) ook nauwe banden met kennisinstituten zoals de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Een heel mooie plek om de verbinding tussen praktijk en onderzoek te leggen. Sinds kort ben ik lid van het Bestuur van het Kenniscentrum Dementie op Jonge leeftijd. Daar zijn al heel veel en zinvolle verbindingen gelegd tussen de wereld van kennis en de zorgpraktijk met mooie resultaten. Ik verheug me erop om samen met inhoudelijk professionals en medewerkers van het Kenniscentrum bij te dragen aan de bestendiging en uitbouw daarvan.

Natascha: Met veel plezier en betrokkenheid ben ik sinds 1 maart bij het Kenniscentrum als secretaresse aan de slag gegaan. Ik heb (in de afgelopen 25 jaar) bij verschillende organisaties in zorg en welzijn gewerkt als secretaresse, vaak gecombineerd met communicatie- en redactietaken. Ook was ik coördinator van een inloophuis voor mensen met kanker. Ik hoop met mijn kennis en ervaring een goedlopend secretariaat op te bouwen. Als vrijwilliger werk ik één ochtend per week op een dagbehandeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Ik ben erg blij dat ik mij bij het Kenniscentrum kan inzetten voor deze doelgroep.

 

 

Marjon: De afgelopen 11 jaar heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt, de eerste jaren op de werkvloer en de laatste jaren voor een expertisecentrum. Afgelopen februari ben ik als beleidsmedewerker gestart bij het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. Ik vind het werk ontzettend leuk en uitdagend en ik heb gemerkt dat er veel leven in het Kenniscentrum zit. Het is jammer dat het werk door de coronacrisis nu meer op afstand moet plaatsvinden, maar het maakt mijn motivatie voor het werk er niet minder op. Ik kijk er naar uit om het Kenniscentrum, samen met de leden en het bestuur, verder te ontwikkelen en zo bij te dragen aan goede zorg voor jonge mensen met dementie.

Foto: Ineke Oostveen

Meer nieuwsberichten