5 juni 2018

Kenniscentrum viert vijfjarig bestaan

Op dinsdag 5 juni 2018 is het precies vijf jaar geleden dat het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd als stichting werd opgericht. Een mooi moment om terug te blikken op de inzet van alle betrokkenen, Ć©n vooruit te kijken naar de toekomst.

De groei van het Kenniscentrum
De oorsprong voor het huidige Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd ligt in 2003, toen een aantal zorgprofessionals haar krachten bundelde en zich als stuurgroep inzette voor jonge mensen met dementie.

Op 5 juni 2013 werd de stuurgroep de huidige Stichting Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. In de jaren die volgden, hebben meer en meer organisaties zich bij het Kenniscentrum aangesloten. Dit zijn de Alzheimercentra, maar ook de zorgaanbieders die speciale voorzieningen voor jonge mensen met dementie aanbieden. Ook expertisecentra en patiƫntenorganisaties zijn bij ons lid. Door de krachten te bundelen, kunnen we gerichter werken aan een beter landelijk zorg- en ondersteuningsaanbod voor jonge mensen met dementie en hun naasten.

Toekomstvisie
Jonge mensen met dementie verdienen de erkenning dat hun zorg- en ondersteuningsbehoeften afwijken van die van oudere mensen met dementie. In ons toekomstbeeld is deze erkenning gerealiseerd en wordt er aan hun specifieke behoeften gehoor gegeven middels een passend aanbod van ondersteuning en zorg, voor zowel de persoon met dementie als diens naasten. Op deze manier voelen jonge mensen met dementie en hun naasten zich gehoord, gewaardeerd en begrepen door de samenleving en is hun kwaliteit van leven erdoor toegenomen.

Trots
We zijn trots op de inzet en passie van de zorgprofessionals en andere betrokkenen. We zijn trots op onze samenwerking met Alzheimer Nederland. We zijn trots dat we vandaag, op de dag van ons vijfjarig bestaan, een nieuwe website kunnen lanceren, en op deze manier andere betrokkenen kunnen inspireren.
Logo Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd
De vogel in ons logo is jaren geleden geschilderd door iemand met Dementie op Jonge Leeftijd. We vinden het een mooie gedachte om de vogel in ons logo te bewaren, omdat de jonge mensen met dementie het uitgangspunt vormen voor ons werk. Bovendien staat een vogel symbool voor verbinding, en ook dat sluit goed aan bij de rol van het Kenniscentrum.

Meer nieuwsberichten