8 februari 2019

Nieuwe ledenorganisatie: welkom aan Livio!

Per 1 januari heeft het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd er een ledenorganisatie bij. Het gaat om Livio, een zorgorganisatie in de regio Twente/Achterhoek met locaties in Enschede, Haaksbergen, Neede en Eibergen. Livio zet zich ook specifiek in voor jonge mensen met dementie, en daarom was lid worden een logische stap.

Voor jonge mensen met dementie biedt Livio op de locatie Wiedenhof in Haaksbergen een kleinschalige woonvoorziening voor acht cliënten. Dit vormt een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod voor jonge mensen met dementie in de regio.

“Huiselijkheid, vriendelijkheid, werkelijke aandacht zijn belangrijke thema’s. Bij ons staat uw leeftijd, vitaliteit, welbevinden (leefplezier) centraal, niet uw ziekte. De nadruk van onze zorg en ondersteuning ligt op datgene waar u nog goed in bent. Een vaste dagindeling, structuur en veiligheid staan voorop. […] Er is natuurlijk ruimte voor uw hobby’s en sport. Jong dementerende cliënten zijn lichamelijk vaak nog in goede conditie en hebben behoefte aan veel beweging.”
Bron: https://www.livio.nl/zorg/verpleegzorg/verpleegvormen/dementie-op-jonge-leeftijd

We zijn erg blij om Livio te mogen verwelkomen, en samen te werken voor betere zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie. We heten Livio dan ook van harte welkom!

Ook lid worden?
Onze leden bestaan uit zorgorganisaties die voorzieningen voor jonge mensen met dementie bieden, of dit van plan zijn in de nabije toekomst. Gezamenlijk wisselen wij kennis en expertise uit ten behoeve van betere zorg en ondersteuning en een landelijk dekkend netwerk van voorzieningen op maat.

NB: De foto is niet gemaakt op een locatie van Livio, maar elders.

Meer nieuwsberichten