29 augustus 2018

Symposium Dementie op Jonge Leeftijd

Op woensdag 3 oktober staat het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd stil bij zijn eerste lustrum en vindt het symposium Dementie op Jonge Leeftijd plaats in het Da Vinci Theater van AFAS Software in Leusden . Het wordt georganiseerd in samenwerking met Alzheimer Nederland en het Deltaplan Dementie.

Wetenschap en praktijk komen bij elkaar
Tijdens dit symposium ontmoeten wetenschappers, zorgprofessionals en beleidsmakers elkaar. Samen zetten zij de specifieke zorg voor jonge mensen met dementie op de kaart. De laatste jaren is er toenemende aandacht in de media voor mensen die al voor hun zestigste levensjaar met dementie worden geconfronteerd. Maar daarmee zijn de zorg en begeleiding nog niet ontwikkeld en ingevuld.

In de wetenschap en bij zorgorganisaties wordt keihard gewerkt aan onderzoek en diagnostiek en de verdere ontwikkeling van aantoonbaar goed werkende zorg en begeleiding. Het inzicht in de specifieke behoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten groeit, en er komen passende voorzieningen voor de doelgroep bij. Een aantal belangrijke aspecten in het traject van een cliënt komt aan de orde tijdens dit symposium.

Thed van Kempen, voorzitter van het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd: “We maken graag gebruik van dit momentum, om betrokkenen uit het hele land te informeren en met elkaar in gesprek te laten gaan. Zo hopen we, samen met Alzheimer Nederland en het Deltaplan Dementie, goede zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie te bevorderen”.

Topsprekers en de cliënt centraal
Op het programma staan topsprekers. Onderzoekers uit alle academische windstreken delen hun inzichten. Een jonge vrouw met dementie vertelt uit eigen ervaring wat het betekent om op jonge leeftijd dementie te hebben. Daarnaast vertellen mantelzorgers over hun ervaringen met de zorg voor hun partner en wat daarbij komt kijken. Kijk voor het programma op https://www.aanmelder.nl/101992/part_program. Dit symposium is mogelijk dankzij sponsoring door AFAS Software.

Aanmelding
Het symposium is in de eerste plaats bedoeld voor bestuurders van zorgorganisaties, beleidsmakers, zorgverzekeraars, zorgkantoren, zorgprofessionals en cliënt-vertegenwoordigende organisaties. Daarnaast verwelkomen we iedereen die belangstelling heeft om te komen. Het is belangrijk dat u zich voor het symposium aanmeldt. Dat kan hier: https://www.aanmelder.nl/101992/subscribe. Houd u er alstublieft rekening mee dat we na aanmelding op u rekenen: we kunnen u kosteloos ontvangen dankzij de sponsoring van AFAS Software, maar bij no show brengen we een kostenvergoeding in rekening.

Interessante links:

 

 

Meer nieuwsberichten