Boeken en media

Informatieve boeken

Help! Wij hebben dementie
Oden, P. (2022)

Petra Oden geeft een indringende beschrijving van wat het betekent als je partner dementie krijgt op jonge leeftijd. Aan de hand van vijf fasen geeft ze handreikingen over de gedragsveranderingen, de emotionele gevolgen voor de naaste, de zorg die nodig is, de ethische dilemma’s die er spelen en de juridische vraagstukken die erbij komen kijken.

Dementie op Jonge Leeftijd
Janssens, A. & Vugt, M. de (vierde, herziene druk 2020)

Dit boek behandelt elk aspect van het leven met dementie op jonge leeftijd, van symptomen en diagnose, over medicatie en behandeling, tot de gevolgen voor het gezin en de bestaande vormen van ondersteuning voor alle betrokkenen.

Persoonlijke boeken

Met alzheimer naar de Alpen
Verschraegen, J. & Vandenbulcke, M. & Leeuw, R. de (2020)

Vier jonge mensen met dementie en hun buddies maken een trektocht in de Italiaanse Alpen. Deze reisgids is een beschrijving van deze tocht zodat andere groepen met mensen met dementie op jonge leeftijd deze reis ook kunnen maken onder begeleiding.

MIST partners van jonge mensen met dementie in beeld
Reijbroek, T. & Duurland, D. (2017)

Vijftien ervaringsdeskundigen vertellen over zichzelf en hun geliefde met dementie op jonge leeftijd, hun gezin en hun zorgen.

Jongdementie, De beklimming van de berg Alzheimer
Verschraegen, J. & Vandenbulcke, M. & Leeuw, R. de (2017)

Drie mensen met dementie op jonge leeftijd en hun partners kiezen voor het gezamenlijke avontuur van een bergtocht in de Himalaya. Omdat zij veel meer zijn dan de diagnose alleen.

Voor ik vergeet, mijn leven met jong dementie
Bryden, C. (2016)

Het persoonlijke verhaal van een vrouw die een langzaam vorderende dementie op jonge leeftijd kreeg waardoor zij zelf kon vertellen hoe het voelt om vaardigheden te verliezen en daarbij een zinvol leven te kunnen leiden.

Wij verwijzen ook naar het mooie overzicht op de website www.jongdementie.info, met boeken, DVD's brochures, websites en artikelen.

Sluiten