Drie redenen voor een vogel in ons logo

Drie redenen voor een vogel in ons logo

8 juni 2021 door Natascha Roest

Vogel - normaal formaat

Het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd heeft om bijzondere redenen een vogel in haar logo. Het verhaal achter de vogel is te mooi om niet te delen. Een artikel ter inspiratie

#1: Verbinding
Voor de Kelten waren vogels heel wijze dieren waar men veel van kon leren. Ze komen in alle Keltische mythen voor en zijn in het bezit van bovennatuurlijke vermogens. Vogels
symboliseren vaak de ziel die naar de onderwereld vliegt en van de meeste vogels werd gedacht dat ze tussen de werelden heen en weer konden reizen. Op die manier vormden ze een schakel tussen diverse werelden. De verbindende factor. Deze symboliek past bij de rol van het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. Omdat we het belangrijk vinden om zorgorganisaties, alzheimercentra en andere organisaties met elkaar te verbinden. En om een brug te vormen tussen wetenschap en praktijk.

kinderen kleiner

#2: Zorg en ondersteuning
Daarnaast is er een specifieke betekenis van vogels in de vogel-symboliek die geassocieerd wordt met het moederschap. Dan gaat de spirituele betekenis van vogels over de volgende eigenschappen: liefde, veiligheid, groei, genezing, voorziening, verzorging, bescherming, tevredenheid, mededogen en zelfopoffering. Ook deze symboliek past bij het Kenniscentrum. Omdat we staan voor goede zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie.

#3: De cliënt centraal
schilderenTot slot is er een derde reden dat de vogel onderdeel uitmaakt van onze identiteit. De vogel uit ons oorspronkelijke logo komt namelijk uit een schilderij dat is gemaakt door iemand met dementie op jonge leeftijd. We vonden het belangrijk om de vogel te behouden, als symbool voor het centraal stellen van de cliënt. De jonge mensen met dementie waar het kenniscentrum zich op richt, en hun wensen en behoeften, vormen het uitgangspunt voor ons werk.

Op deze manier blijft de vogel ons inspireren, en geeft betekenis aan onze idealen en doelstellingen.

Sluiten