Vijf leden behalen het PREZO-keurmerk

Vijf leden behalen het PREZO-keurmerk

11 mei 2022 door Natascha Roest

Thed overhandigd PREZO aan Zorggroep Oude en Nieuwe Land.jpg

In de eerste helft van dit jaar hebben maar liefst vijf partners van het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd het PREZO-keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd behaald. Dit PREZO-keurmerk is een middel om de kwaliteit van de zorg te toetsen en uit te dragen. Het keurmerk beschrijft op welke zorg en ondersteuning de cliënt en familie mogen rekenen, vertaald naar een aantal waarden. Deze waarden zijn plezier, veiligheid, ruimdenkend, vrijheid, participeren, vertrouwen en vakkundigheid. Deze waarden krijgen vervolgens een precieze betekenis en praktische invulling. De vijf partners die onlangs dit keurmerk behaald hebben zijn Beweging 3.0, MeanderGroep Zuid-Limburg, Zorggroep Oude en Nieuwe Land en WelThuis.

 

WelThuis

Op 14 april jongsleden werd in Zoetermeer door Thed van Kempen op feestelijke wijze het PREZO-keurmerk uitgereikt aan WelThuis. De prestaties waarbij het welzijn van de bewoners van de afdeling voor jong dementerende van WelThuis voorop staat zijn beoordeeld met ‘uitmuntend’. Jolanda Muis, ontwikkelmanager specialistische zorg bij WelThuis zegt: “Er is enorm geïnvesteerd in een goed voorspelbaar dagelijkse dienstverlening waarbij je gezien en gewaardeerd wordt. Uiteindelijk draait het om de relatie met elkaar en tussen elkaar. Daarmee bedoel ik de bewoners, de zorgverleners, naasten, vrijwilligers etc. Overigens een enorme uitdaging met alle coronamaatregelen, die het contact heeft bemoeilijkt. Daarom zijn wij extra blij, dat het ons is gelukt om de goede zorg en begeleiding te kunnen geven en te ontvangen. Het is fijn dat dit is gezien door externe auditoren”.

 

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Het verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord van Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft op 12 april jongsleden het PREZO-keurmerk ontvangen. Ook hier werd de sectorschild uitgereikt door Thed van Kempen, voorzitter van het Kenniscentrum. Hiermee is Zorggroup Oude en Nieuwe Land de eerste organisatie in de gemeente Noordoostpolder en Urk met het PREZO-keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd. De afdeling voor jonge mensen met dementie in verpleeghuis Talma Hof heet Roggeveld en biedt plaats aan 20 bewoners.

 

MeanderGroep Zuid-Limburg

MeanderGroep Zuid-Limburg heeft in maart het PREZO-keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd behaald voor Expertisecentrum Lückerheide. Dit Expertisecentrum bevindt zich in Kerkrade. Verblijf en behandeling in Expertisecentrum Lückerheide is zoveel mogelijk gericht op de behoeften voor jonge mensen met dementie. De bewoners worden gestimuleerd zoveel mogelijk actief te blijven met hun hobby’s en het huishouden.

 

Beweging 3.0

Zowel de dagbehandeling als het zorgcentrum Lisidunahof heeft op 24 januari jongsleden het PREZO-keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd mogen ontvangen. Deze locatie van Beweging 3.0 bevindt zich in Leusden, Utrecht. Lisidunahof heeft in de loop van de jaren veel kennis en ervaring opgedaan over de verschillende vormen van dementie op jonge leeftijd en de bijbehorende zorgbehoefte.

 

Meer informatie over het PREZO-Keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd vind je op de website van Perspekt.

Sluiten