Dankzij Vergeten Talent is Theo vrijwilliger op de kinderboerderij

Dankzij Vergeten Talent is Theo vrijwilliger op de kinderboerderij

30 mei 2022 door Natascha Roest

Vergeten Talent Theo.jpg

Theo kreeg kort na zijn pensionering de diagnose Alzheimer. Ondanks dat staat hij positief en vol in het leven. Theo heeft zich aangemeld bij Vergeten Talent met het verzoek een vrijwilligersplaats te vinden die hem aanspreekt en past bij zijn mogelijkheden en talenten. 

Theo heeft een grote liefde voor dieren en is graag fysiek buiten bezig. Een vrijwilligersplaats is gevonden bij kinderboerderij Kerkibo gelegen in Tilburg. 

Theo vertelt hoe het hem vergaat: ‘Sinds mijn pensionering ben ik terecht gekomen bij kinderboerderij Kerkibo. Dit was voor mij een hele mooie verandering. Ik voel me daar heel goed. Ik mag daar een soort van werk doen met onder andere dieren. Eigenlijk vind ik dat niet eens werk! Hoezo? Nou, ik houd van dieren! Ik heb nu een soort van baan bij Kerkibo! Ik werk daar onder andere samen met de beheerder Paul. Een toffe man die serieus is maar ook wel eens grappig. Trouwens iedereen is daar leuk en prettig om mee samen te werken. Ik kan met alle mensen daar heel goed overweg, maar… voor mij gaan de dieren voor!

Voorheen toen ik nog werkte bij D.S. Smith -oftewel papierfabriek De Hoop- nu SCA Packaging, maakte ik een bedrijfsblad ‘The Wave’. Maandelijks bracht ik een boekje uit vol met nieuwtjes, weetjes, interviews, moppen en puzzeltjes. En steeds keken alle collega’s uit naar weer een nieuwe uitgave van mijn hand.

Het leven gaat me goed af want ik heb veel hobby’s en interesses. Onder andere wandelen en fietsen, voetbal kijken op TV of… nog mooier, naar een wedstrijd van mijn kleinzoon Joey gaan.  Muziek is mijn grootste hobby. Van vroeger uit ben ik al een grote fan van onder andere The Cats. Kijk maar eens op YouTube naar een filmpje van mij bij ‘The Playback Cats’. 

Meer weten over Vergeten Talent? Bekijk dan deze folder. 

Sluiten