Uitnodiging Opening afdeling voor Jonge Mensen met Dementie De Morgenster - 't Blauwbörgje op 15 mei 2024

Uitnodiging Opening afdeling voor Jonge Mensen met Dementie De Morgenster - 't Blauwbörgje op 15 mei 2024

19 april 2024 door Kelly Huijbers

Hierbij nodigen wij u van harte uit om de opening bij te wonen van onze afdeling voor Jonge Mensen met Dementie, de Morgenster. De opening vindt plaats op woensdag 15 mei van 15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in ’t Blauwbörgje, Zonnelaan 8, 9742 BL Groningen.

Het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd heeft Dignis gevraagd om een afdeling voor Jonge Mensen met Dementie op te zetten. Dit omdat er in de stad en provincie Groningen nog geen gespecialiseerde afdeling voor deze doelgroep bestaat.

De afdeling Morgenster van ’t Blauwbörgje heeft al veel ervaring met jonge mensen met dementie. Daarom lag het voor de hand om van de Morgenster een gespecialiseerde afdeling voor jonge mensen met dementie te maken. De medewerkers van de Morgenster zijn zeer gemotiveerd om invulling te geven aan een zinvol, veilig en prettig verblijf voor deze bijzondere doelgroep. Zij volgen hiervoor momenteel een scholing.

De slogan en missie van de Morgenster is ‘Samen verder’. Opname in een verpleeghuis is ingrijpend en betekent een grote verandering. Dit geldt zeker voor jonge mensen met dementie, die vaak nog vol in het leven staan. Samen met de familie en omgeving en met vrijwilligers streven we ernaar dat zij hun leven en activiteiten zo goed mogelijk bij ons kunnen voortzetten, op een manier die bij hen past en aansluit. Tijdens de opening zullen we ook (interactief) aandacht aan deze missie besteden.

Wij zijn trots onze afdeling voor jonge mensen met dementie binnenkort officieel te kunnen openen en kijken uit naar uw komst op 15 mei. U kunt zich tot uiterlijk 8 mei aanmelden om de opening bij te wonen via secretariaatblauwborgje@dignis.nl.

Labels:

Sluiten