Terugblik consortiumdag YOD-INCLUDED op 3 april 2024

Terugblik consortiumdag YOD-INCLUDED op 3 april 2024

4 april 2024 door Kelly Huijbers

Op 3 April 2024 kwam de onderzoeksgroep YOD-INCLUDED bij elkaar op een locatie van de Wever in Tilburg. Na een warme Brabantse ontvangst met koffie, thee en cake kregen onderzoekers, ervaringsdeskundigen, professionals en vertegenwoordigers van aangesloten organisaties, de kans om bij te praten.

Raymond Koopmans, consortiumleider van YOD-INCLUDED introduceert Sylvia Mandemaker en Bernice Dekker, impact-managers van DEMPACT. Zij gaan het consortium ondersteunen om opgedane kennis op een goede manier naar de juiste doelgroep te brengen.

Christian en Yolande presenteerden highlights van het wetenschappelijk onderzoek in Nederland rondom Frontale Temporale Dementie (FTD), waarbij problemen met de gezichtsherkenning een belangrijk symptoom is. Maar ook de hiaten in de huidige kennis werden benoemd, zoals onderzoek vanuit het perspectief van de persoon met FTD zelf. Een mogelijke reden is dat FTD vaak gepaard gaat met beperkt ziekte-inzicht.

Floor gaf een toelichting op de JMD-studie. Informatievoorziening is belangrijk vanuithet consortium waarbij ondersteuning is door de onderzoeksassistenten ondersteund door de nieuwe leden Judith Mellendijk (RUMC) en Louise van den Berg (AUMC) voor onderzoekersassistentie.

In de middag ging een groep in gesprek met ZonMw en een andere groep werd meegenomen in de cliëntreis voor jonge mensen met dementie. Door de Wever, de Waalboog en Beweging 3.0 werd een mooi en waardevol kijkje in de dagelijkse praktijk gegeven en ontwikkelingen die daar plaatsvinden. 

Consortiumdag2

Labels:

Sluiten