Behoeften en uitdagingen in dementie op jonge leeftijd

Behoeften en uitdagingen in dementie op jonge leeftijd

11 april 2024 door Kelly Huijbers

Dementie op jonge leeftijd is minder bekend dan dementie op latere leeftijd, maar heeft wel unieke ervaringen en behoeften. Daarom organiseerden het Alzheimer Centrum Limburg en Hulp bij Dementie een ontmoetingsdag voor jonge mensen met dementie en hun naasten op 23 september 2023. Op deze dag gingen de onderzoekers en zorgprofessionals in gesprek met de aanwezigen over hun ervaringen en behoeften tijdens korte gespreksrondes.

De resultaten van deze gesprekken zijn samengevat in deze factsheet. Hierin worden de behoeften en uitdagingen van dementie op jonge leeftijd in drie fasen beschreven: vóór de diagnose, direct na de diagnose en op langere termijn.

De factsheet kan ook bijdragen aan meer begrip, kennis en bewustzijn over dementie op jonge leeftijd in de samenleving. Er wordt ook een artikel geschreven over de uitkomsten van deze gesprekken. Onderzoek doen naar deze specifieke behoeften en in gesprek gaan met de mensen is namelijk erg belangrijk voor het ontwikkelen van passende hulp en ondersteuning voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten.

Labels:

Sluiten