YOD-INCLUDED

De onderzoekers van YOD-INCLUDED hebben een landelijke studie opgezet: de JMD-studie. JMD staat voor Jonge Mensen met Dementie. Het doel is een groep mensen met dementie op jonge leeftijd voor lange tijd te volgen. 


Aan de JMD-studie kan iedereen waarbij dementie vastgesteld is voor het 70e jaar en hun naasten in Nederland meedoen. Het maakt niet uit hoe oud je op dit moment bent of hoe lang je de ziekte al hebt.
Je kan jezelf, eventueel met hulp van een naaste (bijvoorbeeld partner, ander familielid of vriend) voor het onderzoek aanmelden. Je naaste zelf kan zich ook aanmelden om mee te doen. We willen namelijk ook vragen stellen aan naasten van jonge mensen met dementie. 

Nieuws

  1. Factsheet Zelfscan 2024

    12 februari 2024 om 17:15

    De (organisatie) van zorg en ondersteuning voor mensen met dementie op jonge leeftijd vereist een specifieke aanpak. Dit komt enerzijds doordat de wensen en behoeften van mensen met dementie op jonge leeftijd zijn anders dan zijn dan die van mensen met dementie op oudere leeftijd. Ook komt dementie op jonge leeftijd minder vaak voor. Daarom is voor deze doelgroep een collectieve organisatie van zorg en ondersteuning op (boven)regionaal niveau gewenst. 

    Lees meer over "Factsheet Zelfscan 2024"

Sluiten